Chłodnik pikantny

Chłodnik pikantny
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Opalić paprykę, włożyć do papierowej torebki, aby zaparowała i obrać ze skórki, ogórka obrać, czosnek, koper – wszystko posiekać. Szynkę pokroić w pasemka. Jajko pokroić w ósemki.
Ser zmiksować ze śmietaną i jogurtem. Dodać wszystkie składniki, oprócz odrobiny do dekoracji i oprócz jaj. Doprawić. Ćwiartki jaj wykładać na chłodniku w talerzu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE