Królik w śmietanie z rozmarynem - Aniela Redelbach

Królik w śmietanie z rozmarynem zobacz Królik w śmietanie z rozmarynem 2018-06-19 13:01:34
Królik w śmietanie z rozmarynem
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Kroję królika na kawałki. Przyprawiam solą i pieprzem. Obsmażam na maśle. Na patelni, na której smażył się królik podsmażam warzywa, pokrojone w zapałkę i rozmaryn. Deglasuję winem, dodaję mięso, trochę wody i duczę aż królik będzie gotowy. Redukuję sos i dodaję śmietanę. Gotuję jeszcze trochę aż sos będzie wystarczająco gęsty. Dodaję czosnek i pietruczkę (koperek).

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE