Mule w mleku kokosowym z ryżem basmati i warzywami stir fry

Mule w mleku kokosowym
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania na walentynki
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sos: w moździerzu rozbij papryczkę i trawę cytrynową, dodaj imbir i czosnek. Wlej olej i dopraw
solą. Wymieszaj i odstaw.
Ugotuj mule w garnku z białym winem, na koniec dodaj łodygi kolendry i
szczypiorek, wymieszaj i odstaw.
Warzywa stir fry: na mocno rozgrzanej patelni podsmaż marchewkę, paprykę i groszek
cukrowy, dopraw solą i odstaw.
Na suchej patelni upraż kminek, dodaj ugotowany ryż i łyżkę oleju ryżowego.
Wymieszaj wszystko i podsmażaj przez minutę.
Na gorącej patelni podsmażaj sos przez 30 sekund, dolej mleko kokosowe,
wymieszaj z sosem i gotuj chwilę.
Po ugotowaniu przelej do miski. Dodaj mule, udekoruj kolendrą.
Na osobnym talerzu ułóż ryż z kminkiem, na wierzchu połóż warzywa.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA