Kasza jaglana na śniadanie

Kasza jaglana na śniadanie
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

  • szklanka kaszy jaglanej
  • garść suszonych moreli
  • garść orzechów włoskich
  • garść orzechów laskowych
  • garść rodzynek (fig, daktyli, co kto lubi)
  • łyżka masła
  • łyżka prażonych migdałów
  • szczypta soli
  • 2,5-3 szklanki wody
  • miód

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Lekko podprażyć kaszę, dodać owoce i orzechy, zalać 2,5 szklankami wody, posolić. Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu. Dać kopiastą łyżkę masła, polać miodem, posypać prażonymi migdałami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE