Kasza jaglana na śniadanie

Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
Składniki:
- szklanka kaszy jaglanej
- garść suszonych moreli
- garść orzechów włoskich
- garść orzechów laskowych
- garść rodzynek (fig, daktyli, co kto lubi)
- łyżka masła
- łyżka prażonych migdałów
- szczypta soli
- 2,5-3 szklanki wody
- miód
Przygotowanie:
Lekko podprażyć kaszę, dodać owoce i orzechy, zalać 2,5 szklankami wody, posolić. Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu. Dać kopiastą łyżkę masła, polać miodem, posypać prażonymi migdałami.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania wegetariańskie
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze