Sałatka z grillowanych boczniaków oraz vinegretu z orzechów laskowych i pomidorów

Sałatka z grillowanych boczniaków oraz vinegretu z orzechów laskowych zobacz Sałatka z grillowanych boczniaków oraz vinegretu z orzechów laskowych 2018-06-19 13:01:05
Sałatka z grillowanych boczniaków oraz vinegretu z orzechów laskowych
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 1.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania z grilla

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zacznij od sosu by postał parę chwil w lodówce: orzechy upraż na suchej patelni i obierz z łupiny, lekko pokrusz. Suszone pomidory posiekaj i przełóż do miski. Dodaj pokrojone szalotki, sok z cytryny, łyżeczkę miodu, ząbek czosnku, natkę pietruszki i odstaw do lodówki. Kurczaka zamarynuj w świeżych ziołach i usmaż na patelni grillowej. Podobnie zrób z grzybami. Teraz grzyby i kurczaka pokrój w paski, przełóż do miski, dodaj posiekaną w piórka cebulę, pociętą w paski paprykę oraz zieleninę. Sałatkę wyłóż na głęboki talerz, polej sosem i posyp kozim serem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE