Sałata lodowa z rukolą, boczkiem i prażoną dynią

Sałata lodowa z rukolą, boczkiem i prażoną dynią zobacz Sałata lodowa z rukolą, boczkiem i prażoną dynią 2018-06-19 13:01:04
Sałata lodowa z rukolą, boczkiem i prażoną dynią
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Składniki sosu

  • 3 łyżki oliwy pieprzowej lub chili z czosnkiem
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pokrojony w kostkę lub paseczki boczek usmaż na oliwie. Kiedy się zezłoci dodaj pestki dyni. Smaż jeszcze przez chwilę mieszając, żeby pestki podsmażyły się równomiernie. Obierz i drobno posiekaj szalotki. Wymyj i osusz rukolę. Pokrój sałatę lodową. Na półmisku rozłóż sałaty, posyp szalotką.
Wlej do słoiczka składniki sosu. Wymieszaj. Polej sosem sałatę. Na koniec obsyp boczkiem i pestkami dyni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE