Carpaccio z buraków z ricottą i ziołami

Carpaccio z buraków z ricottą i ziołami zobacz Carpaccio z buraków z ricottą i ziołami 2018-06-19 12:16:45
Carpaccio z buraków z ricottą i ziołami
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Umyj buraki, nakłuj je. Włóż do sakiewki z folii aluminiowej, oprósz solą, pieprzem, skrop octem balsamicznym i oliwą, szczelnie zakręć folię i wstaw buraki do gorącego piekarnika na 3 godziny.
Zetrzyj skórkę z cytryny, posiekaj zioła. Wymieszaj serek z ziołami i skórką cytrynową. Dopraw solą, pieprzem i oliwą cytrynową. Posiekaj i upraż orzechy na suchej patelni. Buraki po upieczeniu, ostudź, obierz i zetrzyj na cienkie plastry na tarce szczelinowej, zwanej mandoliną. Ułóż na półmisku. Skrop octem i oliwą. Przed podaniem posmaruj pastą z ricotty, posyp orzechami, oprósz pieprzem, solą i skrop oliwą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE