Risotto z leśnymi grzybami

Risotto z grzybami leśnymi zobacz Risotto z grzybami leśnymi 2018-06-19 13:01:03
Risotto z grzybami leśnymi
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na kilku łyżkach oliwy zeszklij posiekaną szalotkę i dodaj ryż. Gdy lekko się upraży dodaj białe wino i gotuj do momentu aż ryż wchłonie płyn. Dodaj pokrojone grzyby i czosnek. Chwilę smaż, dodaj groszek i tyle bulionu by przykrył ryż. Gotuj na małym ogniu mieszając i dolewając bulionu do momentu aż ryż będzie al dente. Dodaj posiekane suszone pomidory, natkę pietruszki oraz przyprawy. Wykończ risotto masłem i parmezanem tak, by miało lekko lejącą konsystencję.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE