Krem pomidorowo–soczewicowy

Krem pomidorowo-soczewicowy zobacz Krem pomidorowo-soczewicowy 2018-06-19 12:29:14
Krem pomidorowo-soczewicowy

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Wegańskie zupy

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 laski selera
  • 5 suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ziaren kopru włoskiego
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ¼ łyżeczki wędzonej papryki
  • oliwa z oliwek
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • 3 szklanki bulionu
  • ½ łyżki soli
  • czarny pieprz
  • do podania: czarne oliwki i garść uprażonych migdałów

Kalkulator wag i miar

Przepis

Cebulę i selera pokroić. Na dnie garnka rozgrzać olej i usmażyć warzywa razem z przyprawami.
Dodać resztę składników, zamieszać i gotować pod przykryciem przez 15 - 20 minut. Po tym czasie zblendować, doprawić do smaku i podawać z czarnymi oliwkami oraz uprażonymi migdałami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE