Quesadilla z grillowanymi cebulkami

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.29)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

  • pszenne tortille (dostępne w supermarketach w sekcji z jedzeniem meksykańskim)

Nadzienie 1

Nadzienie 2

Dodatki

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na suchej patelni zrumienić chorizo i wysmażyć tłuszcz z kiełbasy. Dodać ziemniaki i dymkę, razem smażyć, aż masa się połączy. Doprawić pieprzem i oregano. Na tortillę nałożyć 2-3 łyżki nadzienia, złożyć na pół. Ser wymieszać ze szczypiorem i papryczką. Uważać na ilość papryczki, bo z czasem ostrość się wzmacnia. Na tortillę nałożyć 2-3 łyżki nadzienia, złożyć na pół.
Cebulki skrócone do ok. 12 cm układać na grillu i grillować powoli. Staną się lekko zczerniałe i słodkie. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Nadziane tortille smażyć na suchej patelni, aż placki się zrumienią, a nadzienie podgrzeje, ser rozpuści. Pikantne quesadille podawać ze słodkimi cebulkami i kwaśną śmietaną posypaną plasterkami rzodkiewek.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE