Pasta ful z bobu

Pasta ful z bobu zobacz Pasta ful z bobu 2018-06-04 15:27:52
Pasta ful z bobu
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Cebulę pokroić w półksiężyce, pomidory pokroić w kostkę, a chili, czosnek i kolendrę posiekać. Na dnie garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy, dodać cebulę i smażyć przez 2 - 3 minuty. Po tym czasie dodać chili, czosnek i kumin i smażyć kolejną minutę, na koniec dodać pomidory z kolendrą i sporą szczyptą soli, dusić wszystko przez 5 minut. Po tym czasie dodać bób oraz wodę, gotować pod przykryciem przez 10 - 12 minut do czasu, aż bób będzie miękki. Następnie zblendować blenderem na pastę, dodać sok z cytryny, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i schłodzić. Kiedy pasta całkowicie wystygnie przełożyć do miseczek, skropić obficie oliwą, posypać pokrojoną cebulką, pomidorami oraz kolendrą i podawać z pieczywem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE