Pieczona kaszanka z gruszką i puree z selera i jabłka

Pieczona kaszanka z gruszką zobacz Pieczona kaszanka z gruszką 2018-06-19 13:00:59
Pieczona kaszanka z gruszką
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 2.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Cebulę pokrój w pióra. Z gruszki usuń gniazda nasienne i pokrój ją w ósemki.
Cebulę i gruszkę podsmaż na odrobinie masła. Dodaj kmin, cynamon, koper. Wszystko wymieszaj.
Podsmażoną gruszkę i cebulę włóż do brytfanki wyłożonej folią aluminiową. Dodaj pokrojoną w plastry kaszankę. Folię dokładnie, szczelnie zwiń. Kaszankę piecz w 200 stopniach przez 15 minut.
Do kaszanki idealnym uzupełnieniem będzie puree z selera i jabłka. Upieczone selery obierz ze skóry i wrzuć do miksera.
Z jabłka usuń gniazda nasienne, pokrój je w kostkę i włóż do miksera. Dodaj wino, masło, jogurt i sól. Wszystko dokładnie zmiksuj na gładkie puree. Przełóż do miseczki i udekoruj listkami tymianku. Podawaj z upieczoną kaszanką. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE