Konfitura z melona i cytrusów

Konfitura z melona i cytrusów
Oceń przepis:
64 ocen Średnia ocena: 3.60
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory, Potrawy na Boże Narodzenie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Melona obrać, wypestkować, pokroić w kostkę. Gotować z cukrem, aż puści sok i wyparuje połowa soku.
Z połowy pomarańczy i połowy cytryny obrać cienko skórkę. Obgotować ją w odrobinie słodkiego soku spod melona, następnie odcedzić, ostudzić, pokroić w cieniutkie paseczki i dodać do melona. Wsypać goździki, dodać sok z cytryny i pomarańczy, gotować do uzyskania pożądanej konsystencji. Przełożyć do słoiczka, pasteryzować.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ online

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE