Chłodnik migdałowy

Chłodnik migdałowy
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
5

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W mleku ugotować migdały blanszowane, zmiksować, przetrzeć. Do gotowej masy migdałowej dodać jogurt i doprawić miodem gryczanym. Wstawić do lodówki na dwie godziny. Chłodnik podawać posypany prażonymi na patelni bakaliami, posypać pokrojoną śliwką i filetami pomarańczy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA