Chłodnik migdałowy

Chłodnik migdałowy
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
5

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W mleku ugotować migdały blanszowane, zmiksować, przetrzeć. Do gotowej masy migdałowej dodać jogurt i doprawić miodem gryczanym. Wstawić do lodówki na dwie godziny. Chłodnik podawać posypany prażonymi na patelni bakaliami, posypać pokrojoną śliwką i filetami pomarańczy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE