Zupa rybna z lanymi kluskami

Zupa rybna z lanymi kluskami zobacz Zupa rybna z lanymi kluskami 2018-06-04 15:24:42
Zupa rybna z lanymi kluskami
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Przygotowanie:

Seler, cebulę i pora pokrój na małe kawałki i przesmaż w dużym garnku na oleju z dodatkiem oliwy. Następnie dodaj pokrojoną paprykę zieloną i czerwoną oraz posiekany czosnek. Warzywa dokładnie wymieszaj. Dodaj ziele angielskie i listek laurowy.
Następnie dodaj dzwonki ryby. Całość zalej bulionem warzywnym. Na koniec dodaj pokrojone pomidory i papryczkę chili. Na końcu zupę dopraw solą, szafranem i pieprzem. Zupę gotuj 15-20 minut.
Przygotuj lane kluski. W misce połącz jajko i mąkę. Dolej tyle mleka, żeby ciasto było gęste, ale lekko lejące. Z ugotowanej zupy wyciągnij rybę. Kluseczki lane wrzucaj na gotującą się zupę. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE