Kutia
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.12)
Trudność:
łatwe
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • mak
  • pęczak
  • miód
  • orzechy włoskie
  • rodzynki
  • suszone morele
  • (lub inne dowolne bakalie: migdały, skórka z pomarańczy)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mak gotować w mleku przez 1,5 h. Mielić 3-krotnie. Wymieszać z ugotowanym pęczakiem pół na pół, albo trochę więcej maku. Dodać miód, orzechy włoskie pokrojone na małe kawałki. Dodać namoczone przez kilka minut we wrzątku rodzynki oraz suszone morele. Oczywiście można dawać dowolne bakalie (migdały, skórkę z pomarańczy itd). Dobrze wymieszać. Teraz możemy delektować się kutią.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA