Faszerowane bakaliami udka kurczaka

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Z udek wytnij kości tak, by nie przeciąć skóry. Z piersi, jajka i śmietanki przygotuj w malakserze farsz. Dopraw go i dodaj pokrojone bakalie i estragon. Udka przypraw i nafaszeruj farszem. Zawiń w otrzewną i obsmaż. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez ok. 30 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE