Boczniaki z czosnkiem i rozmarynem

Boczniaki z czosnkiem i rozmarynem
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.6)
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 garście boczniaków
  • kilka główek czosnku
  • kilka gałązek rozmarynu
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Boczniakom odciąć grube ogonki, główki czosnku przeciąć poziomo na pół. Ułożyć pojedynczą warstwę grzybów (może być troszkę więcej) i czosnek w naczyniu żaroodpornym. Posypać listkami rozmarynu, solą i pieprzem, polać oliwą. Piec w temperaturze 180 stopni, aż grzyby się zrumienią.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE