Sałatka z kopru włoskiego, orzeszków piniowych i skórek cytrusów

Sałatka z kopru włoskiego, orzeszków piniowych i skórek cytrusów
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 duży fenkuł
  • skórka i sok 1 cytryny
  • skórka 1 pomarańczy
  • 3 łyżki prażonych orzeszków piniowych
  • oliwa
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Odetnij pędy kopru włoskiego i wyrzuć je. Zachowaj tylko garść zielonych liści. Posiekaj je i wrzuć do miski. Obierz bulwę, przekrój na pół i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Wrzuć do miski. Do miski zetrzyj skórki cytrusów. Skrop je sokiem z cytryny. Dodaj orzeszki piniowe. Skrop sałatkę oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE