Tort ziemniaczany

Tort ziemniaczany
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 4)
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ziemniaki pokrój w cienkie plastry, na patelnię wlej sporą ilość oleju. Na rozgrzanym oleju przesmaż pokrojone ziemniaki do momentu aż będą prawie miękkie. Takie ziemniaki przełóż na durszlak, odsącz z nadmiaru oleju, dodaj jajka zmiksowane z solą, pieprzem, zieleniną i startym serem. Ponownie przełóż na patelnię i na wolnym ogniu smaż, kiedy zetną się jajka tort ziemniaczany za pomocą pokrywki przełóż na drugą stronę i ponownie zapiecz.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE