Sałatka z muli na ciepło lub na zimno

Sałatka z muli na ciepło lub na zimno
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Sałatka na zimno
Pokroić w drobną kostkę papryki, cebulę i czosnek. Wymieszać z oliwą, octem, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Połączyć z osuszonymi mulami i natką pietruszki. Można dodać świeżą kolendrę i sok z cytryny. Dobrze jest odstawić sałatkę, by się przegryzła.

Sałatka na ciepło
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek. Dodać pokrojone w drobną kostkę papryki. Doprawić octem, solą, pieprzem i cukrem. Połączyć z osuszonymi mulami i natką pietruszki. Zamieszać i odstawić do ostudzenia. Można dodać świeżą kolendrę i sok z cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE