Grillowany ostrobok i tabule z kalafiora i brokułu

Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 2 ostroboki (ryby podobne do makreli i sardynki), oczyszczone i wypatroszone
- ½ surowego kalafiora
- ½ surowego brokułu
- 2 łyżki czarnych oliwek
- 1 dymka drobno posiekana
- fileciki i sok z jednej pomarańczy
- sok z ½ cytryny
- popcorn gotowy
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
W robocie kuchennym zmiksuj kalafior i brokuł. W misce wymieszaj zmiksowany kalafior z brokułem, czarne oliwki, dymkę, fileciki i sok z pomarańczy, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj gotowy popcorn.
Ponacinaj każdą rybę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj rybki na patelni grillowej kilka minut z obu stron.
Serwuj ciepłe ostroboki z tabule.
Ponacinaj każdą rybę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj rybki na patelni grillowej kilka minut z obu stron.
Serwuj ciepłe ostroboki z tabule.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia hiszpańska
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze