Troć marynowana w pieprzu i koprze

Troć marynowana w pieprzu i w koprze zobacz Troć marynowana w pieprzu i w koprze 2018-06-19 13:01:12
Troć marynowana w pieprzu i w koprze

Składniki:

  • 600 g fileta z troci
  • 2 łyżki soli
  • 4 łyżki cukru
  • 6 łyżek siekanego koperku
  • 3 łyżki pieprzu czarnego młotkowanego
  • chrzan tarty
  • śmietanka
  • cytryna

Kalkulator wag i miar

Przepis

W melakserze zmiksuj sól, cukier i pieprz. Wymieszaj z koperkiem. Sprawdź dokładnie czy filet nie ma ości i rozprowadź po wierzchu warstwę marynaty. Zawiń szczelnie w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 3 dni. Ubij śmietankę na pianę, dodaj sok z cytryny i wymieszaj w równych proporcjach z tartym chrzanem. Rybę krój w jak najcieńsze plastry i podawaj z chrzanową pianką.

Sprzęt: deska, nóż długi, mikser ręczny, folia spożywcza, miski małe

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE