Smażony sandacz w sosie ze zredukowanego soku jabłkowego z imbirem

Smażony sandacz w sosie z soku jabłkowego z imbirem
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rybę pokrój na nieduże kawałki. Dopraw solą i pieprzem. Kawałki ryby panieruj w roztrzepanym jajku i pokruszonych orzechach laskowych. Rybę usmaż na oleju.
Z jabłek wyciśnij sok. Imbir pokrój na cienkie plastry. W rondelku plastry imbiru zalej sokiem i redukuj sos na małym ogniu do momentu, aż zgęstnieje.
Buraki zmiksuj w blenderze na gładką masę z chrzanem, solą, pieprzem, oliwą i octem balsamicznym. Na patelni podsmaż puree i dodaj ser pleśniowy. Cały czas mieszaj, aż buraki dokładnie połączą się z serem.
Kawałki sandacza polej pysznym gęstym sosem z jabłek i imbiru i podawaj je z puree z pieczonych buraków.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA