Smażony sandacz w sosie ze zredukowanego soku jabłkowego z imbirem

Smażony sandacz w sosie z soku jabłkowego z imbirem zobacz Smażony sandacz w sosie z soku jabłkowego z imbirem 2018-06-19 13:01:09
Smażony sandacz w sosie z soku jabłkowego z imbirem
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rybę pokrój na nieduże kawałki. Dopraw solą i pieprzem. Kawałki ryby panieruj w roztrzepanym jajku i pokruszonych orzechach laskowych. Rybę usmaż na oleju.
Z jabłek wyciśnij sok. Imbir pokrój na cienkie plastry. W rondelku plastry imbiru zalej sokiem i redukuj sos na małym ogniu do momentu, aż zgęstnieje.
Buraki zmiksuj w blenderze na gładką masę z chrzanem, solą, pieprzem, oliwą i octem balsamicznym. Na patelni podsmaż puree i dodaj ser pleśniowy. Cały czas mieszaj, aż buraki dokładnie połączą się z serem.
Kawałki sandacza polej pysznym gęstym sosem z jabłek i imbiru i podawaj je z puree z pieczonych buraków.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE