Mus z halibuta

Oceń przepis:
Przygotował:
Gosia Molska
- Seria kulinarna:
- Babeczki wigilijne (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
Na mus z halibuta
- 1 kg filetów z halibuta
- 250ml śmietany kremówki
- piana z 2 białek
- 1 jajko
- garść świeżej bazylii
- ½ łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
- sól, pieprz
Na koszyczki parmezanowe
Przygotowanie:
Rybę pokroić na kawałki ubić pianę z białek następnie zmiksować rybę ze śmietanką kremówką i bazylią, dodać jedno całe jajko. Całość delikatnie połączyć z pianą z białek. Przełożyć do naczynek żaroodpornych i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C i piec przez około 30 minut.
Parmezan zetrzeć na tarce i uformować na papierze do pieczenia placuszki. Wstawić do piekarnika. Jak ser zacznie brązowieć wyjąć go z piekarnika ułożyć na odwróconej do góry nogami misce. Wystudzony ser tworzy koszyczek, do którego należy przełożyć mus z halibuta.
Parmezan zetrzeć na tarce i uformować na papierze do pieczenia placuszki. Wstawić do piekarnika. Jak ser zacznie brązowieć wyjąć go z piekarnika ułożyć na odwróconej do góry nogami misce. Wystudzony ser tworzy koszyczek, do którego należy przełożyć mus z halibuta.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze