Rostbef wolno pieczony z rozmarynem podany z sosem balsamicznym

Rostbef wolno pieczony z sosem z octu balsamicznego zobacz Rostbef wolno pieczony z sosem z octu balsamicznego 2018-06-19 13:01:05
Rostbef wolno pieczony z sosem z octu balsamicznego
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Potrawy na Boże Narodzenie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Mięso oczyść z błon i powięzi, przywiąż do niego rozmaryn i obsmaż na patelni. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 80 stopni C. Na patelni obsmaż posiekaną szalotkę, dodaj miód i ocet i odparuj prawie całkowicie płyn. Dodaj wino i również odparuj tak, by pozostało ok. 75 ml płynu. Powinien mieć konsystencję sosu. Sos zaciągnąć masłem. Rostbef piecz do momentu aż temperatura w środku wyniesie 54 st. C. Odstaw by odpoczęło. Krój mięso w plastry i podaj z sosem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE