Rostbef wolno pieczony z rozmarynem podany z sosem balsamicznym

Rostbef wolno pieczony z sosem z octu balsamicznego
Oceń przepis:
95 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Potrawy na Boże Narodzenie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso oczyść z błon i powięzi, przywiąż do niego rozmaryn i obsmaż na patelni. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 80 stopni C. Na patelni obsmaż posiekaną szalotkę, dodaj miód i ocet i odparuj prawie całkowicie płyn. Dodaj wino i również odparuj tak, by pozostało ok. 75 ml płynu. Powinien mieć konsystencję sosu. Sos zaciągnąć masłem. Rostbef piecz do momentu aż temperatura w środku wyniesie 54 st. C. Odstaw by odpoczęło. Krój mięso w plastry i podaj z sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA