Karp w sosie piernikowym

Karp w sosie piernikowym
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

  • Składniki:
  • 1,5 kg karpia

Sos piernikowy:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Przygotowanie karpia:
Zeskrob łuski z karpia, oczyść go i pokrój w półdzwonka.

Przygotowanie sosu:
Do garnka dodaj miodownik, ocet piwny, sok wiśniowy, miód oraz przyprawy - pieprz, starty imbir, goździki i cynamon. Wymieszaj i wstaw na wolny ogień, gotuj przez 10 minut nieustannie mieszając.
Do podgotowanego sosu dodaj półdzwonka karpia, gotuj ma małym ogniu przez kolejne 10 minut, już nie mieszając. Gdy karp będzie gotowy (powinien być zwarty i jędrny), wyłóż go na talerz i polej sosem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE