Hiszpańska zupa z kurczakiem i papryczkami

Hiszpańska zupa z kurczakiem i papryczkami
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
45 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Obierz, a następnie pokrój cebulę i ząbek czosnku. Rozgrzej dno garnka i wlej oliwę. Kiedy osiągnie właściwą temperaturę wrzuć cebulę i ząbek czosnku. Umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę pierś z kurczaka. Dodaj do zeszklonej cebuli. Kiedy mięso nabierze złotego koloru, dopraw przyprawą śródziemnomorską i mieloną papryczką chili. Żółtą paprykę pokrój w paski i dorzuć do garnka. Wszystko wymieszaj. Dodaj białą fasolę, pomidory i pokrojoną hiszpańską paprykę piquillo zalewą. Całość zalej rosołem drobiowym i poczekaj, aż się zagotuje. Podawaj z posiekaną natką pietruszki i pokrojonym w kostkę serem manchego.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE