Papilot z sandacza na ostro z ziołami

Papilot sandacza na ostro
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam w sieci: patenty i triki (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 600 g fileta z sandacza
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki suszonej ostrej papryki
  • 3 łyżki świeżego tymianku
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 cytryny
  • 2 małe cukinie
  • 2 czerwone papryki
  • sól
  • olej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Paprykę nasmaruj olejem i upraż w piekarniku rozgrzanym do temperatury 240 st. C. Przełóż do miski i szczelnie przykryj folią, by się odparzyła skórka.
Obierz papryki i pokrój w prostokąty. Cukinię pokrój w grube paski. Sól wymieszaj z ostrą papryką i tymiankiem. Cytryny pokrój w cząstki.
Sandacza podziel na porcje. Skórę posmaruj musztardą. Na środku papieru pergaminowego ułóż na przemiennie cukinie i paprykę i posól. Na tym połóż porcję ryby (skórą do góry), na rybę wysyp warstwę mieszanki paprykowej i obłóż cząstkami cytryny.
Zawiń papiloty i wstaw do rozgrzanego do temperatury 200 st. C piekarnika na 20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA