Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Różowy śledź na wytrawnym pierniku z imbirowo-cebulowym sosem i gruszkami

Drążone ziemniaki z rusztu zobacz Drążone ziemniaki z rusztu 2018-06-19 12:27:05
Drążone ziemniaki z rusztu
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Śledzie pokrój na mniejsze kawałki. Zalej je winem i sokiem z buraków. Dodaj listki tymianku i odstaw na 30 minut.
Imbir i cebulę pokrój w plastry. Zasyp cukrem i odstaw na minimum 5-6 godzin, aż cebula i imbir puści sok.
Gruszki obierz i pokrój na ćwiartki. Na patelni rozpuść masło. Dodaj gruszki, goździki, cynamon, przyprawę do piernika i skórkę z cytryny. Gruszki zakwaś sokiem z cytryny.
Plastry piernika przesmaż na maśle.,Na kawałki piernika nałóż gruszki i śledzia. Całość skrop syropem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE