Kalmar z grilla

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Składniki:
- 1 kalmar w całości (600 g)
- 2 łyżeczki soli
- 2 chili
- pokrojone w poprzek
Przygotowanie:
Sprawić kalmara, osuszyć papierowym ręcznikiem. W moździerzu utrzeć chili, wymieszać z solą, natrzeć mieszaniną kalmara z obu stron. Piec kalmara na średnio rozgrzanym grillu około 3 minuty z każdej strony. W miseczce wymieszać składniki sosu. Kalmara pokroić na mniejsze kawałki, podać z miseczką sosu do maczania.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Owoce morza
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze