Krewetki w białym winie i szafranie z sosem vierge

Krewetki w białym winie i szafranie z sosem vierge zobacz Krewetki w białym winie i szafranie z sosem vierge 2018-06-19 13:00:51
Krewetki w białym winie i szafranie z sosem vierge
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania na walentynki
Kuchnia świata:
Kuchnia portugalska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na patelni podsmaż na oliwie cebulę, dopraw solą i dodaj szafran. Wymieszaj i wlej wino. Następnie dodaj krewetki i duś, aż będą gotowe. Poczekaj, aż część sosu wyparuje. Dodaj kawałek masła i wymieszaj.
Osobno zrób sos vierge – pomidory połącz z kolendrą i bazylią, dodaj sok z cytryny i dopraw do smaku.
Serwuj krewetki z sosem vierge i bagietką.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE