Sałatka z grillowanych szparagów z rodzynkami i piniolami

Sałatka z grillowanych szparagów z rodzynkami i piniolami
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.31)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Szparagi obrać, odciąć końcówki. Jeżeli są grube obgotować je trochę we wrzątku. Na grillu lub grillowej patelni rozgrzać trochę oliwy i smażyć szparagi, powolutku. Obracać. Powinny lekko zwiędnąć i się zrumienić. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć orzeszki piniowe, dodać rodzynki i po chwili sok z cytryny, sól, pieprz, cukier i posiekaną natkę pietruszki. Zamieszać. Zgrillowane szparagi polać sosem przygotowanym na patelni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE