Sałatka z grillowanych szparagów z rodzynkami i piniolami

Sałatka z grillowanych szparagów z rodzynkami i piniolami
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.31)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Szparagi obrać, odciąć końcówki. Jeżeli są grube obgotować je trochę we wrzątku. Na grillu lub grillowej patelni rozgrzać trochę oliwy i smażyć szparagi, powolutku. Obracać. Powinny lekko zwiędnąć i się zrumienić. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć orzeszki piniowe, dodać rodzynki i po chwili sok z cytryny, sól, pieprz, cukier i posiekaną natkę pietruszki. Zamieszać. Zgrillowane szparagi polać sosem przygotowanym na patelni.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE