Gnocchi z chorizo

Gnocchi z chorizo
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Kim McCosker

Seria kulinarna:
4 składniki (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Przepis



Składniki
1 mała czerwona cebula, pokrojona w kostkę
2 kiełbaski chorizo, pokrojone na cienkie plasterki
1 pojemnik gnocchi ze świeżych ziemniaków, ugotowanych i osączonych
400 g sosu Napoli

Przygotowanie
Na dużej patelni usmaż cebulę i plasterki chorizo, aż się zezłocą. Dodaj gnocchi, sos i ¼ szklanki wody. Dopraw morską solą i pieprzem. Podgrzewaj na małym ogniu ok. 10 min, aż potrawa będzie na wskroś gorąca.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE