Chrupiące naleśniki z maślanym awokado, chorizo i krewetkami

Chrupiące naleśniki z maślanym awokado zobacz Chrupiące naleśniki z maślanym awokado 2018-06-19 12:26:51
Chrupiące naleśniki z maślanym awokado
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • szklanka mąki pszennej
  • 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 0,5 szklanki mleka
  • łyżka masła klarowanego
  • ręcznik papierowy
Farsz:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Do miski wsyp mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj jajka, sól, pieprz i mleko. Wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę.
Na patelni rozpuść masło i zbierz jego nadmiar ręcznikiem papierowym. Wlej ciasto na patelnię i smaż naleśniki. Przed smażeniem każdego naleśnika, przetrzyj patelnię papierem z tłuszczem.
Przygotuj farsz. Na patelnię wlej oliwę. Pokrój kiełbasę, chilli, czosnek i podsmaż. Dodaj oczyszczone krewetki i pokrojone pomidorki cherry. Wymieszaj razem wszystkie składniki. Gdy krewetki się zarumienią, wyłącz ogień. Dodaj sól, sok z limonki, kolendrę i pokrojone awokado. Podawaj naleśniki z farszem. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE