Ziemniaki pieczone z jabłkami

Ziemniaki pieczone z jabłkami
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W misce wymieszać oliwę z musztardą , solą i pieprzem. Ugotowane na półtwardo ziemniaki pokroić w plastry. Z jabłek wyjąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Plastry jabłek i ziemniaków wymieszać dokładnie z musztardową oliwą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć piramidki z plastrów ziemniaków i jabłek ułożonych naprzemiennie. Na spodzie położyć plaster ziemniaka, na wierzchu zakończyć jabłkiem. Piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180-200°C.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE