Deska serów

Deska serów zobacz Deska serów 2018-06-19 12:27:03
Deska serów
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • po 80-100 g serów: 2 rodzaje serów pleśniowych typu blue np. lazur, gorgonzola, owczy ser z Frontiery lub sery typu camembert i brie; 2 rodzaje serów długodojrzewających np. Bursztyn, Rubin, Dziugas, ser kozi niedojrzewający
  • 2 gruszki pokrojone w ćwiartki i przetarte sokiem cytrynowym
  • kiść winogron podzielona na małe części
  • 100 g umytej i osuszonej rukoli
  • 100 g umytej i osuszonej sałaty rzymskiej
  • orzechy włoskie podprażone na patelni
  • bagietka
  • masło

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ułóż sery na desce, tak aby się nie stykały. Podaj do nich dwa noże. Owoce ułóż na paterze obok serów. Masło podaj w miseczce a bagietkę w koszyku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE