Prażone migdały z przyprawami

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- miarka migdałów w skórkach
- łyżeczka prażonego zmielonego ziarna kminu
- łyżeczka ostrej papryki
- 2 łyżeczki posiekanego świeżego rozmarynu
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 2 łyżeczki oliwy
- sól morska
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Rozrzucić migdały na blasze i uprażyć, aż ściemnieją i zaczną pachnieć. Wyjąć i wyrzucić na patelnię z oliwą. Dodać przyprawy, rozmaryn i cukier. Przegarnąć migdały na patelni. Dorzucić sól. Przesypać migdały na blachę do wystygnięcia. Przechowywać w słoju.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Przekąski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze