Ziemniaki panierowane z sosem musztardowym

Ziemniaki panierowane z sosem musztardowym
Oceń przepis:
51 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

Sos
  • 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • drobno posiekany szczypior
  • pieprz, sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Bułkę tartą wymieszaj z papryką w proszku. Ziemniaki pokrój w długie cząstki i dokładnie obtocz w tartej bułce ze wszystkich stron. Smaż na rozgrzanym oleju. Wymieszaj składniki sosu, dopraw do smaku. Maczaj gorące frytki panierowane w musztardowym sosie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA