Ziemniaki panierowane z sosem musztardowym

Ziemniaki panierowane z sosem musztardowym
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

Sos
  • 1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • drobno posiekany szczypior
  • pieprz, sól

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Bułkę tartą wymieszaj z papryką w proszku. Ziemniaki pokrój w długie cząstki i dokładnie obtocz w tartej bułce ze wszystkich stron. Smaż na rozgrzanym oleju. Wymieszaj składniki sosu, dopraw do smaku. Maczaj gorące frytki panierowane w musztardowym sosie.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE