Opiekana dynia

Opiekana dynia
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • 450 g dyni piżmowej
  • łyżka oliwy
  • sól i pieprz
  • kilka łodyżek tymianku
  • kilka liści laurowych
  • 1 2 łyżki masła

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200°C. Pokroić dynię na półksiężyce grubości centymetra. Obtoczyć w oliwie. Ułożyć rządkami na blasze (nie spiętrzać). Posolić i popieprzyć, posypać tymiankiem i liśćmi laurowymi. Nałożyć po kawałeczku masła. Piec, przewracając w połowie czasu, aż dynia zmięknie i będzie miała skarmelizowane, brązowe brzegi.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE