Tortille z karkówką i marynowaną marchewką

Tortille z karkówką zobacz Tortille z karkówką 2018-06-19 13:01:12
Tortille z karkówką
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Marynowane marchewki:
  • 2 marchewki
  • łyżka cukru
  • Dressing:
  • sok z limonki
  • garść świeżej kolendry
  • szczypta płatki chilli
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 szczypty czarnuszki
  • 4 małe tortillle
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Karkówkę pokrój na mniejsze kawałki i wstaw do szybkowara. Dodaj dżem, porzeczki, nalewkę, smalec i sól. Wszystko wymieszaj i wstaw do duszenia. Jeżeli nie masz szybkowara, karkówkę duś w garnku do miękkości. Idealnym dodatkiem do dania będzie marynowana marchewka. Marchewki obierz i potnij w cienkie paski obieraczką. Wrzuć marchewkę do wody z lodem i cukrem na 3 minuty. Do osobnej miski wyciśnij sok z limonki, dodaj posiekaną kolendrę, płatki chilli, oliwę i czarnuszkę. Na koniec dodaj marchewkę i wszytko razem wymieszaj. Z tortilli wytnij mniejsze placuszki i usmaż je na patelni. Rozłóż tostadas na talerzu, następnie nałóż kawałki mięsa i udekoruj marchewką. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE