Ciabatta razowa

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dietosfera (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- ok. 150g (4 plasterki) wędzonego indyka
- ½ czerwonej papryki bez skóry
- ½ żółtej papryki bez skóry
- 2 łyżeczki czerwonego pesto z suszonych pomidorów
- ½ ciabatty razowej
- 50ml jogurtu naturalnego
- 50g rukoli
- 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- curry do smaku
Przygotowanie:
Ciabattę pokroić na pół i usmażyć na suchej patelni grillowej aż powstanie grzanka. Następnie posmarować ją czerwonym pesto. Na tej samej patelni usmażyć papryki oraz indyka. Z jogurtu i curry zrobić sos, doprawić solą i wymieszać z rukolą. Na grzance układać na przemian papryki i indyka, wyłożyć rukolę z sosem jogurtowym i posypać kiełkami. Przykryć drugą grzanką.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia dietetyczna
Przekąski
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze