Okoń duszony w winie

Okoń duszony w winie
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Dietosfera (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rybę zamarynować w oliwie z oliwek, soku z cytryny, soli, pieprzu i następnie smażyć od strony skóry, którą trzeba delikatnie naciąć, dodać posiekaną szalotkę, czosnek, pokrojonego pomidora bez skóry i białe wino. Dusić aż ryba będzie gotowa. Soczewicę krótko podsmażyć na oliwie, następnie zalać bulionem w stosunku 1:1 i gotować aż będzie miękka. Szpinak podsmażyć, dodać bób, doprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem i na końcu dodać pokrojony w małe kawałki ser kozi. Trzymać na patelni aż ser zacznie się delikatnie rozpuszczać. Na talerzu podać soczewicę, nałożyć rybę z powstałym sosem i przykryć szpinakiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE