Tatar z dorsza i pstrąga z pszenno – kukurydzianymi chipsami

Tatar z dorsza i pstrąga z pszenno – kukurydzianymi chipsami
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.10

Składniki:

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Filety pokrój i przełóż do miski. Posiekaj kiełbasę i podsmaż na pikantnej oliwie. Z ogórka usuń pestki i pokrój go w małą kosteczkę. Zetrzyj skórkę z cytryny i pokrój czosnek. Do ryby dodaj przestudzoną kiełbasę, ogórka, skórkę z cytryny i czosnek. Przygotuj chipsy. Połącz mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodaj smalec, kolendrę i wodę. Wyrób ciasto, rozwałkuj i wytnij chipsy. Smaż je na głębokim tłuszczu. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE