Curry z brukwi

Curry z brukwi zobacz Curry z brukwi 2018-08-13 12:58:25
Curry z brukwi
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W moździerzu lub blenderze zmielić wszystkie składniki masali.
Brukiew obrać, pokroić w drobną kostkę. Na dnie garnka podsmażyć 3 łyżki masali, dodać brukiew i smażyć 5 - 8 minut.
Pokroić pozostałe warzywa, dodać do brukwi i smażyć kolejne 5 - 8 minut. Po tym czasie wlać mleczka kokosowe, dodać sól i gotować przez 15 - 20 minut do czasu, aż brukiew będzie miękka.
Podawać w głębokiej miseczce z kaszą pęczak.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE