Zupa z kurczaka z trawą cytrynową i makaronem

Zupa z kurczaka z trawą cytrynową zobacz Zupa z kurczaka z trawą cytrynową 2018-06-19 12:26:25
Zupa z kurczaka z trawą cytrynową
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Dania dietetyczne
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
1 godzina, 30 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Dokładnie umyj podudzia kurczaka, a następnie ściągnij z nich skórę, wrzuć do garnka i zagotuj. Następnie obierz marchewkę i pokrój w cienkie plasterki. W międzyczasie ugotuj makaron. Obierz czosnek i posiekaj chili w drobne paseczki. Trawę cytrynową obierz ze zdrewniałej, zewnętrznej łodygi. Uderzając o blat kuchenny zmiękczysz twardą końcówkę i uwolnisz aromat trawy cytrynowej. Kiedy woda z kurczakiem już się zagotuje, ściągnij z niej szumowiny i dodaj do niej przygotowane wcześniej składniki: trawę cytrynową, czosnek, chili i marchewkę. Z bulionu wyjmij kurczaka, przestudź go i oddziel mięso od kości. Bulion dopraw jeszcze sosem sojowym i sokiem z limonki. Tak przygotowaną zupę podawaj z makaronem, kawałkami kurczaka i świeżą kolendrą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE