Spaghetti z wędzonym tofu i jarmużem

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 59)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 paczka razowego makaronu spaghetti
- pół pęczka drobno posiekanego jarmużu
- 1 łyżka oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 1 małe opakowanie wędzonego tofu
- 1 filiżanka pokrojonych pomidorów
- 3 łyżki wegańskiego pesto
- 1 łyżeczka chili w płatkach (opcjonalnie)
- sok i skórka z 1 cytryny
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed odcedzeniem na dnie cedzaka ułożyć jarmuż. Przelać go wodą z makaronu, żeby zmiękł.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć czosnek. Dodać tofu, pomidory i pesto. Wymieszać. Na koniec dołożyć makaron z jarmużem. Przyprawić sokiem z cytryny i chili.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć czosnek. Dodać tofu, pomidory i pesto. Wymieszać. Na koniec dołożyć makaron z jarmużem. Przyprawić sokiem z cytryny i chili.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Kuchnia włoska
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze