Pyzy z warzywnym nadzieniem

Pyzy z nadzieniem warzywnym zobacz Pyzy z nadzieniem warzywnym 2018-06-19 12:59:44
Pyzy z nadzieniem warzywnym
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Do miski wsyp drożdże i dolej ciepłe mleko. Dodaj sól i cukier. Dosyp mąkę i zagnieć ciasto. Następnie przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Przygotuj farsz. Papryki, cebulę, marchew i brokuły posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na oliwie. Dolej ocet winy, ocet balsamiczny, sos sojowy i miód. Przypraw solą i pieprzem.
Wyrośnięte ciasto podziel na mniejsze kulki i rozwałkuj. Następnie na placek nałóż farsz i uformuj kulkę. Drewniany koszyk połóż na garnek w którym gotuje się woda, wyściel gazą i włóż pyzy. Pyzy gotuj pod przykryciem ok. 10 minut. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE