Gazpacho

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Męski weekend (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Przygotowanie:
Składniki
po 1 papryce: czerwona, żółta i zielona, bez nasion
1 duży pomidor na osobę
1 ząbek czosnku na osobę
½ świeżego fenkułu
1 papryczka jalapeño
1 duży ogórek
½ puszki czarnych sardeli w oliwie
½ puszki białych sardeli w zalewie
po ½ pęczka kolendry, natki pietruszki i bazylii
400 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
Do podania
1 plaster jamon iberico (szynki hiszpańskiej) na osobę
2 kostki lodu na osobę
Przygotowanie
Wrzucić wszystkie składniki do malaksera. Zmiksować na gładką masę. Przetrzeć przez sito. Wlać do szklanek. Do każdej dorzucić 2 kostki lodu i na wierzchu umieścić plaster szynki.
Kuchnia hiszpańska
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze