Gazpacho

Gazpacho
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Przygotowanie:



Składniki
po 1 papryce: czerwona, żółta i zielona, bez nasion
1 duży pomidor na osobę
1 ząbek czosnku na osobę
½ świeżego fenkułu
1 papryczka jalapeño
1 duży ogórek
½ puszki czarnych sardeli w oliwie
½ puszki białych sardeli w zalewie
po ½ pęczka kolendry, natki pietruszki i bazylii
400 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

Do podania
1 plaster jamon iberico (szynki hiszpańskiej) na osobę
2 kostki lodu na osobę

Przygotowanie
Wrzucić wszystkie składniki do malaksera. Zmiksować na gładką masę. Przetrzeć przez sito. Wlać do szklanek. Do każdej dorzucić 2 kostki lodu i na wierzchu umieścić plaster szynki.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE