Gazpacho

Gazpacho
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
10 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Pomidory sparz, obierz ze skórki, a następnie pokrój w ćwiartki. Z jednego pomidora usuń gniazda nasienne, pokrój go w drobną kosteczkę i odłóż do dekoracji. Paprykę czerwoną i żółtą pokrój tak samo w kostkę. Część papryki dodaj do pomidorów, a część odłóż do dekoracji. Do warzyw dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek oraz ogórek obrany i pokrojony również w kostkę. Około jedną łyżeczkę odłóż do dekoracji. Całość dopraw solą, pieprzem oraz oliwą i octem. Do wszystkiego dodaj 150 ml wody i bułkę tartą. Całość zmiksuj. Zupę podawaj w szklankach a na sam koniec posypuj odłożonymi, pokrojonymi w kostkę warzywami. Odstaw na godzinę do lodówki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE